Wiek Achten

Wiek Achten studeerde Nederlands recht aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen, waar hij zich specialiseerde in het arbeidsrecht, sociaal zekerheidsrecht, personen en familierecht en strafrecht. Van 1985 tot 2002 was hij werkzaam als jurist bij de Bureaus voor Rechtshulp in Maastricht en Zwolle. In 1998 werd hij beëdigd als advocaat. In die hoedanigheid houdt hij zich onder meer bezig met de beëindiging van arbeidsovereenkomsten en de financiële gevolgen daarvan. Daarnaast wordt veelvuldig een beroep op hem gedaan in sociale verzekeringskwesties en dan in het bijzonder waar het gaat om de toepassing van de werkloosheids- en arbeidsongeschiktheidsregelingen. De laatste jaren wordt Wiek ook vaak gevraagd door vrouwenopvangcentra om vrouwen bij te staan bij echtscheidingen waarbij eer gerelateerd geweld dreigt. Door zijn respectvolle benadering van alle betrokkenen slaagt hij er vaak in een verdere escalatie te voorkomen. In het strafrecht staat hij veelvuldig slachtoffers bij van huiselijk geweld.

Kortom, Wiek houdt zich bezig met zaken die er voor mensen écht toe doen.

Wiek is maatschappelijk betrokken, oplossingsgericht, hij houdt van heldere taal en procedeert alleen als het echt nodig is. Veel van zijn zaken worden opgelost door open overleg en door goed onderhandelen. Maar hij weet als geen ander dat er ook situaties zijn waarbij het overleg niet mogelijk of niet passend is en waar er simpelweg recht gesproken moet worden door een rechter. Door zijn juridische deskundigheid te combineren met zijn senioriteit weet hij ook in moeilijke procedures vaak verrassend creatieve oplossingen aan te dragen.

Wiek heeft ervaring binnen het juridisch onderwijs. Hij was docent  bij de OSR Juridische opleidingen. Daarnaast heeft hij ervaring binnen het post academisch onderwijs aan de RUG in Groningen waar hij regelmatig wordt gevraagd om cursussen te verzorgen voor mensen werkzaam in de (jeugd)hulpverlening.

Wiek Achten is gespecialiseerd in (de internationale aspecten van) echtscheidingen.